Fluxul tehnologic asigura conditii de calitate a productiei si de igiena care sa respecte legislatia interna si incadrarea in normele UE. Toate operatiunile si fazele tehnologice care se desfasoara in sala de productie si spatiile de depozitare sunt controlate si monitorizate in biroul productie. Spalarea echipamentelor se face cu apa calda si detergenti alimentari, apa uzata fiind evacuata prin canalizare. De asemenea, fabrica beneficiaza de filtre sanitar – veterinare pentru acces controlat al personalului si al mijloacelor de transport.
In cadrul firmei functioneaza un laborator uzinal pentru efectuarea analizelor necesare productiei pentru a ne asigura permanent de faptul ca ouale, lichidul pasteurizat si praful de oua este de cea mai buna calitate.
Materia prima pentru obtinerea prafului de ou este reprezentata de amestec sau galbenus lichid pasteurizat incarcat in autocisterne si mentinut la o temperatura de refrigerare. Din autocisterna, amestecul sau galbenusul pasteurizat este preluat in rezervoare refrigerante cu pereti dubli, construite din otel inoxidabil unde se monitorizeaza continuu temperatura. Lichidul pasteurizat este pre-incalzit si apoi pulverizat in camera de uscare fiind astfel transformat instant in praf de ou prin deshidratare. Camera de deshidratare este construita din panouri duble de otel inoxidabil izolate intre ele astfel incat este eliminat riscul contaminarii produsului cu particule metalice sau cu particule externe, din afara camerei de deshidratare.
Praful de oua (amestec sau galbenus) este preluat din camera de deshidratare, cantarit automat si ambalat. Dupa cantarire si ambalare, este montat un detector de metale: daca senzorul detecteaza o particula de metal se declanseaza alarme sonore si se opreste automat tot procesul. Recipientul in care s-a identificat particula de metal este indepartat.
Astfel ne asiguram ca la clientii nostri ajunge praf de oua de calitate foarte buna, necontaminat si care poate fi folosit in siguranta in industria alimentara.
Intrucat retetarele sunt diferite de la un domeniu alimentar la altul, ne-am adaptat cerintelor clientilor nostri si preparam atat praful de oua integral cat si praful de galbenus pe baza fisei tehnice pe care ne-o pune la dispozitie clientul. Astfel acesta are siguranta ca foloseste materia prima optima pentru prepararea produselor pe care el le comercializeaza.
De asemenea, livram in cantitatile necesare pentru fiecare client in parte. Astfel, praful de oua este livrat la cutii de cate 25 de kg si la bag-in-box-uri de cate 650 de kg.
Praful de oua produs si livrat de Super Eggs este natural si nu contine adaosuri artificiale. Termenul de garantie al acestuia este de 2 ani de la data fabricatiei.
Fabrica de praf de oua detinuta de Super Eggs este certificata conform standardului IFS.