Acest centru are incorporate echipamente tehnologice performante prin care se asigura operatiuni de mare finete. In primul rand este verificata integritatea cojilor. Daca este depistata o fisura foarte mica, chiar si de ordinul micrometrilor, oul este inlaturat in categoria B. De asemenea, echipamentul poate detecta si inlatura ouale care prezinta semne precum: urme de sange in interior, murdarie sau pete.
In cadrul centrului se sorteaza ouale si dupa marimea acestora si, dupa sortare, acestea intra in zona de dezinfectare prin cea mai performanta solutie actuala si anume: dezinfectarea cu raze UV.
In urma sortarii si dezinfectarii acestora, o parte din oua intra in zona de ambalare unde sunt ambalate in casolete de 6 sau 10 bucati sau in cofraje de 20 sau de 30 de bucati, separat ouale rosii de cele albe si separat si pe categorii de greutate. Materialele din care sunt confectionate ambalajele asigura integritatea oualor pe parcursul depozitarii si transportului.
O alta parte din ouale sortate in cadrul centrului de colectare si sortare Super Eggs (atat cele din categoria A cat si cele din categoria B) sunt transferate in fabrica de oua pasteurizate, functie de cerintele pietei.